A Kisalföld délkeleti peremén húzódik a Sokorói-dombság löszös, homokos talajú dombvidéke, a Bakony legészakibb nyúlványa. Itt található Tényő, a tájegység egyik legszebb természeti környezetű községe, Győrtől déli irányban, 18 kilométerre.

Gróf Széchenyi Zsigmond írta: „A vadászat vadűzés és erdőzúgás. De több erdőzúgás.” Illetve: „Tiszteld a vadat, mely életét adta a te szenvedélyedért.” Mindkettőhöz tartom magam.

 A természet szeretete és tisztelete, a róla való gondoskodás mindig fontos volt számomra. Szeretem járni az erdőt, még jobban, amikor az unokáimmal teszem. A vadászatot is elsősorban miattuk szerettem meg. Fontos volt számomra, hogy megtanítsam nekik: a természet nem vár el a vadásztól sokat, ugyanakkor a sokszorosát adja vissza. Tiszteljük ezért! Gyerekfejjel, amikor én is olvastam a régi nagy vadászírók könyveit, még nem gondoltam, hogy később az én életembe is beköszön ez a csodálatos hobbi. Két barátomnak köszönhetem, akik megmutatták és megtanították a vadászat fontos alapjait, szabályait és segítettek az utamon. A vadászat jóval többről szól, mint amit sokan gondolnak.  Összetett, nagy gonddal és odafigyeléssel kell űzni.

Ez egy gyönyörű hobbi, kellemes kikapcsolódás, de csak akkor tudjuk teljesen, tiszta lélekkel átadni magunkat a vadászat adta csodálatos érzésnek, ha betartjuk azokat az írott és íratlan etikai szabályokat, amelyeket elődeink helyeztek biztos alapokra. Ez egy tudatosan művelt gazdálkodási forma, amely során sokat foglalkozunk a vaddal,  a környezetével,  a megfelelő életkörülményeik meghagyásával, fenntartásával. Szükséges, hogy mi tartsuk kordában az állományt, hiszen itt mi vagyunk a csúcsragadozók, a természet magától nem tudja fenntartani a balanszot.

A vadászat számomra elsősorban nem a vad elejtéséről szól. Persze, része az is, mikor egy izgalmas hajnali cserkelés során sok apróságra ügyelve be tudjuk cserkelni a vadat és alapos bírálat után – ha úgy ítéljük – terítékre is hozzuk. Birtokba vesszük, megadjuk a vadnak a végtisztességet, és az ezt szimbolizáló ceremóniát lefolytatjuk.

Szeretek olyan emberekkel vadászni, akik hasonlóan gondolkodnak, és az ilyen találkozók alkalmával mindig jóízűen meséljük egymásnak a legutóbbi vadásztörténeteinket.

Azt a nyugalmat és a természettel való összetartozást, amelyet mi megleltünk itt, meleg szívvel ajánljuk vendégeinknek:

– vadászoknak,

– horgászoknak,

– lovasoknak,

– kerékpárosoknak,

– gyermektáborok szervezőinek,

– valamint szakmai programok,

– továbbképzések megtartására.

Olyan szálláshelyet alakítottunk ki, ahol 30-40 főt tudunk vendégül látni, a szobák felszereltsége minden igényt kielégítenek. Ezt a szolgáltatásunkat hamarosan indítjuk, részletekkel később bővebben is szolgálunk.

Gasztonyi László