Nem először vágtunk bele az ismeretlenbe: Harminc éve családi vállalkozásként alapítottuk a Vill-Korr Hungária Kft.-t, amely ma Magyarország egyik legmeghatározóbb villamosipari vállalkozása. Ez töltötte ki az életünket, nem gondoltuk, hogy még egyszer belelépünk egy másik folyóba.

  •  
Jó érzés volt kijárni ide, Tényőre a villamosipari munkák után, aztán egyszer csak azt éreztük: ez már több mint regenerálódás, itt valami csodás dolog születhet. Gyökereink meghatározzák jelenünket – ezt vallottuk mindig, így amikor a gazdaságnak nevet választottunk, hamar megtaláltuk a megfelelőt: Hét Tölgy Birtok.

Elkezdtünk tervezni egy „future farm”-ot, ahol:

  • Az Írországból hozott fekete Angus szarvasmarhákat a legmodernebb technológiai rendszerekkel tartjuk.
  • Egy gyümölcsfeldolgozó üzem lehetőséget biztosít, hogy a különböző tejtermékek feldolgozása során szárított vagy aszalt vegyszermentes gyümölcskészítmények kerüljenek a különböző joghurtokba és más termékekbe.
  • Gyógy- és fűszernövényeket használjunk fel a sajtkészítés során.
  • Az 1 hektáros zöldségeskertben nagy hangsúlyt fektetünk a biológiai növényvédelemre és a fenntarthatóságra.
  • Ahol a turizmus-vendéglátás is otthonra talál, vadász- és horgászrendezvények, szakmai programok és  gyermektáborok szervezésére nyílik lehetőség.
  • Madárbarát kertet alakítunk ki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület iránymutatásai alapján.

Büszkék vagyunk arra, hogy mostanra elmondhatjuk: fenntartható, ökotudatos gazdálkodást építettünk ki, ahol a tradíció és az innováció találkozik, a természet alapú megoldások élveznek előnyt mindenek fölött, s a nagyszüleinktől tanult titkokat csempésszük házias receptjeinkbe.

A farm megtervezésétől fogva kapcsolatban vagyunk a régió releváns felsőoktatási intézményével, a Széchenyi István Egyetemmel.

2021-ben hivatalosan is a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának mintagazdaságává vált a birtok.

Hobbinak indult, kalandnál is több lett: álomból immár valóság.

Gasztonyi család