A mintagazdaság jelenlegi fejlesztésének része az élelmiszer-feldolgozóüzem modernizálása, melyben a hagyományos, kézműves hús- és sajtelőállításra helyezzük a fő hangsúlyt. A gazdaság területén hamarosan nyíló, Ízes Tölgy nevű boltunkban minőségi húsokkal várjuk leendő vevőinket. A képeken látható ételeket receptes könyvbe rendeztük, kezdő és haladó, sütni szeretők is elkészíthetik.

Fontos számomra a szakmabeliek és a fiatalok edukálása, a Magyar Metro Gasztro Akadémián rendszeresen tanítok. Ebben a kötetben harminc receptemet találják meg, szeretném a tudás mellett a gasztronómia iránti szenvedélyt is megosztani. Figyeltem arra, hogy olyan alapanyagokkal dolgozzak – leginkább a marhahúsok, a lekvárok, a gyümölcsök esetében –, amelyeket a Hét Tölgy Birtok biogazdasága termel, és amelyek megvásárolhatók Tényőn, a 2024 nyarán nyílt Ízes Tölgy kisboltban.


Jó főzést, jó sütést, jó étvágyat kívánok a fogásokhoz!

Kovacsics Koksza István,

executive séf, Révész BBQ Sallon and Bistro