Büszkén mondhatjuk, hogy a Hét Tölgy Birtok az energetikai csúcstechnológia fellegvára is. Az itthon eddig egyedülálló fejlesztést nem kis részben a Vill-Korr-os múltunknak köszönhetjk, pontosabban annak a kapcsolatnak, amelyet a Schneider Electric-kel az évtizedek során kialakítottunk.

A gazdaságban a legmodernebb energiamenedzsment-megoldásokat használjuk, külön kiemelném a 200 kilowatt teljesítményű napelemparkot, amely a fenntarthatóság, a környezettudatosság miatt is fontos számunkra. A tervezéskor már eldöntöttük, hogy a Schneider rendszereit és eszközeit választjuk, ezek most a piac lejobb és legkomplexebb megoldásai.

Ez a rendszer ugyanis olyan jellegű mérések elvégzésére is alkalmas, ami még ipari környezetben is ritkaságnak számít. Monitorozzuk az egész hálózat, illetve a transzformátor környezetét, de minden egyes fogyasztó, leágazás adatait is rögzíteni tudjuk. A berendezésektől beérkező jeleket a Schneider Electric által fejlesztett EcoStruxure Power Monitoring Expert gyűjti össze, így mi egy könnyen átlátható felületen egyszerre láthatunk minden, az energiaelosztással kapcsolatos információt, ami alapján – ha kell –változtathatunk és szabályozhatjuk a rendszerünket.

Ez a rendszer alkalmas arra is, hogy a gyűjtött adatok felhasználásával bizonyos idő elteltével javaslatokat tegyen arra, hogyan lehet még hatékonyabbá tenni az állattelep, vagy éppen a szállodai szárny működtetését. A Hét Tölgy Birtok referenciaként is szolgálhat, és joggal bízhatunk abban, hogy idővel más hazai állattartó telepek vagy gazdálkodók is felismerik a benne rejlő lehetőségeket. 

Gasztonyi Péter